We hebben er even op moeten wachten, maar gisteren ging de film dan eindelijk in première in Nederland. Vannacht ging ik naar de vierde film in de Twilight Saga, Breaking Dawn part 1.

De Twilight Saga, je bent er fan van of je vindt het helemaal niets. De Twilight films gaan over vampiers en weerwolven, met in de hoofdrol een normaal meisje. De films zijn gebaseerd op een serie boeken van Stephanie Meyer. Ik werd een paar jaar terug aangestoken met het Twilight virus, toen mijn zusje de boeken begon te lezen. Sindsdien ben ik helemaal fan van Bella, Edward en Jacob.

Gisteravond ging ik dan ook samen met mijn zusje naar de premiere van Breaking Dawn part 1. We hadden weken van tevoren al gereserveerd, maar dat bleek niet helemaal nodig te zijn. We zaten namelijk maar met ongever 30 mensen in een grote bioscoopzaal. Waarschijnlijk lag dit aan het tijdstip, de film begon om 5 over 12 ’s nachts.

Wat vind jij van de Twilight films? Ga je naar deze film, of vind je het juist helemaal niets?

De film – Spoiler Alert!

De film zelf verraste me wel, er zitten namelijk behoorlijk heftige beelden in. De bruiloft en de huwelijksreis van Bella en Edward is leuk om te zien, maar niet heel bijzonder. De locatie van de bruiloft is wel heel mooi! Maar Bella raakt zwanger van Edward en ze krijgen een vreemde baby. De beelden van de geboorte van de baby zijn behoorlijk bloederig. De bevalling is zo heftig, dat Bella overlijdt.

Jacob kan het niet aan dat Bella sterft en rent in verdriet naar buiten. Tijdens dat stuk van de film hielden veel mensen het niet droog, dit was echt heel goed geacteerd. Uiteindelijk wordt Bella getransformeerd tot vampier, maar zodra ze haar ogen opent eindigt de film. Het tweede deel zal hierop verder gaan.