De arts van Michael Jackson, Conrad Murray, is schuldig bevonden aan de dood van de zanger. Dit heeft de jury van de rechtbank in Los Angeles gisteren verklaard.

Conrad Murray is schuldig bevonden aan de dood van Michael Jackson. De zanger overleed in juni 2009 aan een overdosis van het verdovingsmiddel propofol. Dit middel werd hem toegediend door zijn lijfarts, Conrad Murray. Volgens de jury ging de 58-jarige arts niet goed om met de gezondheid van Michael Jackson en zou hij te lang hebben gewacht met het bellen van een ambulance toen hij de zanger bewusteloos vond.

Na de uitspraak van de jury werd Conrad Murray in de boeien geslagen, de arts toonde weinig emoties. Het is nog niet bekend welke straf Conrad Murray krijgt, dit wordt op 29 november besloten. Hij kan maximaal 4 jaar gevangenisstraf krijgen.