Lady Gaga is zondagavond de grote winnares van de MTV Europe Music Awards 2011 geworden. Ze won maar liefst 4 awards, onder andere die voor Best Female en Biggest Fans.

Lady Gaga won ook nog de awards voor Best Video en Best song voor haar nummer Born This Way. Ze viel niet alleen op door haar prijzen, maar ook haar kleding trok weer de nodige aandacht. Tijdens het in ontvangst nemen van 1 van haar MTV Europe Music Awards 2011 droeg ze een jurk waarin haar hoofd niet te zien was. Justin Bieber was natuurlijk ook 1 van de winnaars, hij won een MTV Europe Music Award voor Best Pop en Best Male. Katy Perry wist maar 1 prijs mee naar huis te nemen, maar wel die voor Best Live.

De MTV Europe Music Awards 2011 werden zondagavond uitgereikt in de Odyssey Arena in Belfast. Ongeveer 8.000 fans zagen daar optredens van onder andere Bruno Mars, LMFAO en Coldplay. De grote verrassing kwam van de Koreaanse band BIGBANG. Deze band is hier nog vrij onbekend, maar in Azië al heel groot. Zij wonnen de Best Worldwide Award. Ook Thirty Seconds To Mars won verrassend genoeg 2 Awards, voor Best Alternative en Best World Stage. De Engelse rockgrootheid Queen sloot de uitreiking af met een optreden, met Adem Lambert als zanger. Queen won de Award voor Best Global.

Winnaars MTV Europe Music Awards 2011

 • Best Male: Justin Bieber
 • Best Female: Lady Gaga
 • Best Pop: Justin Bieber
 • Best Song: Lady Gaga – Born This Way
 • Best Video: Lady Gaga – Born This Way
 • Best New: Bruno Mars
 • Best Live: Katy Perry
 • Best Hip Hop: Eminem
 • Best Rock: Linkin Park
 • Best Push: Bruno Mars
 • Best Alternative: Thirty Seconds To Mars
 • Global Icon: Queen
 • Best World Stage: Thirty Seconds To Mars
 • Best Worlwide: BIGBANG
 • Biggest Fans: Lady Gaga

Foto’s via MTV