Mauro Manuel krijgt geen verblijfsvergunning. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag tegen de motie van minister Gerd Leers gestemd.

Mauro Manuel krijgt dan wel geen verblijfsvergunning, er is nog steeds hoop dat hij in Nederland mag blijven. Er loopt namelijk nog een voorstel over een studievisum. Hierover wordt waarschijnlijk volgende week gestemd. Als hij dit visum krijgt, hoeft hij niet terug naar Angola.

In de motie van dinsdag werd gevraagd om een uitzondering te maken voor 18-jarige Mauro. Dit werd afgewezen door de Tweede Kamer. Mauro heeft nog wel kans op een studievisum, want tot nu toe lijkt een meerderheid van de Tweede Kamer hier wel voor te zijn. Op Twitter laten mensen al langer weten dat Mauro in Nederland mag blijven, het Twitter account @mauromagblijven heeft er in een week tijd 30.000 volgers bij gekregen.