De 18-jarige Mauro Manuel, die mogelijk Nederland moet verlaten, krijgt vanuit het hele land steun. Verschillende kranten, politici en Twitteraars vinden dat Mauro moet blijven.

Mauro Manuel woont al 8 jaar in Nederland bij een pleeggezin maar moet volgens minister Gerd Leers het land toch verlaten. De minister kan Mauro geen verblijfvergunning geven volgens het bestaande asielbeleid. Deze uitspraak stuit in heel Nederland op veel kritiek, zeker omdat Mauro al 8 jaar in Nederland woont. Er zijn inmiddels een aantal online petities gestart om Mauro te steunen en het Twitter account @mauromagblijven heeft op dit moment 14.299 volgers.

De Tweede Kamer praat vanmiddag om 16.00 over de zaak. Mauro is erg verdrietig maar zal zich niet tegen het besluit verzetten als hij toch Nederland moet verlaten.

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=a55T_G0Gc2E [/pro-player]