Een Australische jongen heeft een 17-jarige jongen vermoord met een bijl. De tiener moordenaar is familie van een bekende Australische seriemoordenaar.

De tiener nam samen met 2 vrienden zijn slachtoffer David Auchterlonie mee naar het Belanglobos, een bos in Australië tussen Sydney en Canberra in. Daar sloeg hij eerst met de bijl in de maag van Auchterlonie. “Dat komt ervan als je rondvertelt dat ik geld van mijn moeder heb gestolen,” zei hij daarbij. Hij liet zijn slachtoffer op de grond liggen en riep 10 minuten lang bedreigingen tegen hem. Daarna hakte hij op de jongen in met een bijl. Auchterlonie was op slag dood na een klap met de bijl in zijn schedel.

De dader is familie van een bekende Australische seriemoordenaar, Ivan Milat. Deze moordenaar vermoordde in hetzelfde bos 7 toeristen. De tiener vertelde de politie “Je kent mij, je kent mijn familie. Ik heb gedaan wat zij deden.” Hij moet op 12 december voor de rechter komen.