Ook op tv ontkomen we niet aan de populariteit van de cupcakes. De schattige cakejes maakten bij mij hun tv debuut in de Sex and The City, maar inmiddels hebben de cupcakes al heel wat eigen programma’s gekregen. Kijk hier mee naar de leukste cupcake tv-programma’s.

Cupcakes verschijnen op schoenen, kleding, tassen, sieraden, nagels en ook op tv blijven de cakejes niet achter. In Amerika is cupcake tv al een echte trend en ook in Nederland verschijnen de cupcakes steeds vaker op de buis. Hieronder vind je mijn favoriete cupcake tv-programma’s.

Cupcake Wars

In Cupcake Wars strijden 4 Amerikaanse bakkers elke aflevering tegen elkaar. Door middel van 3 verschillende uitdagingen blijft er een grote winnaar over. Deze cupcake bakker heeft geluk, hij of zij gaat met 10.000 dollar naar huis en krijgt de kans de cupcakes tentoon te stellen en te laten proeven op een belangrijk evenement. Houd jij van aparte smaken cupcakes? Dan moet je zeker een keer naar Cupcake Wars kijken, hier komt geen doorsnee vanille cupcake voorbij maar allerlei aparte recepten met bijvoorbeeld pittige of hartige ingrediënten.

DC Cupcakes

In DC Cupcakes krijgen we een kijkje in de keuken van de 2 cupcake bakkende zusjes Sophie en Katherine. Zij namen een aantal jaar terug ontslag en zetten al hun spaargeld op het spel om samen hun droom te verwezenlijken, het openen van hun eigen bakkerij. De bakkerij Georgetown Cupcake bestaat al weer enkele jaren en is een groot succes. In DC Cupcakes zien we hoe de zusjes met problemen omgaan en de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf.

The Cupcake Girls

In The Cupcake Girls volgen we vriendinnen en zakenpartners Heather en Lori. De dames streven ernaar een heus cupcake imperium op te bouwen. In deze serie zien we hun hectische en hilarische bestaan naar het bereiken van hun grote droom.

Cake programma’s

Het zijn misschien geen echte cupcake programma’s maar meer cake programma’s, toch zijn ze erg leuk om naar te kijken. In Ultimate Cake Off gaan bakkers met elkaar de strijd om een zo’n mooi mogelijke cake te maken. De raarste dingen komen in de vorm van een cake voorbij. Ook in Ace of Cakes komen er vreemde cakevormen aanbod, dit allemaal onder leiding van bakker Duff Goldman.

In het programma Cake Boss draait het om de Italiaanse familie waar Buddy Valastro de baas is. Het Italiaanse temperament van de familie zorgt voor grappige situaties tijdens het bakken van de taarten. Verder zijn er nog een aantal cake programma’s gericht op bruidstaarten, zoals Amazing Wedding Cakes en de trouwvariant op Cupcake Wars, Wedding Cake Wars.