In Amerika is er nogal wat ophef over een nieuwe muziekwet. Door de wet zou Justin Bieber wel eens in de gevangenis kunnen belanden.

De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat het strafbaar wordt om liedjes van andere artiesten te zingen op websites zoals Youtube. Het wordt strafbaar wanneer mensen commercieel succes hebben met de liedjes van andere mensen. Justin Bieber begon zijn carrière met het zingen van bekende nummers op Youtube en deze filmpjes staan nog steeds online. De filmpjes dragen bij aan het succes van zijn carrière en daarom zou Justin Bieber misschien naar de gevangenis moeten.

Als de nieuwe muziekwet wordt aangenomen, kan Justin voor 5 jaar achter de tralies verdwijnen. Tenzij hij natuurlijk gewoon de filmpjes van Youtube afhaalt. De nieuwe wet zorgt in ieder geval voor genoeg opschudding, een actiegroep met de naam Free Bieber is al handtekeningen aan het verzamelen tegen de wet.