Goed nieuws voor studenten met een eigen onderneming. Ondanks het geld wat ze bijverdienen in hun afstudeerjaar mogen ze de studiebeurs behouden. Voorheen moesten de studenten hun studiebeurs terugbetalen wanneer ze teveel bijverdienden. 

Een student met een eigen onderneming die daar winst mee maakt mag nu zijn studiebeurs houden. Eerder moesten deze studenten hun studiebeurs terugbetalen als ze meer dan 13.215 euro per jaar bijverdienden. Ook kwam de Ov-jaarkaart in gevaar bij te veel inkomen.

Jaarlijks zijn er duizenden studenten die met een eigen bedrijfje geld verdienen en daarom de studiebeurs verliezen. Juist omdat deze studenten hun onderneming vaak hebben opgestart in het kader van hun studie vond ik deze regeling al heel vreemd. Gelukkig is dat nu verleden tijd en mogen wij als studenten ons zelfverdiende geld en de studiebeurs zelf behouden.