Sinds kort is er iets nieuws op het gebied van yoga, je kunt namelijk yoga lessen volgen samen het je huisdier. In Amerika en Japan is yoga met je hond al een grote rage. Het wordt doga genoemd, een combinatie van dog en yoga.

Kon je voorheen je hond aankleden met leuke kleren matchend bij jouw outfit, er is nu iets nieuws, doga. Tijdens doga lessen doe je yogaoefeningen samen met je hond. Deze lichaamsbeweging zou voor zowel baasje als huisdier goed zijn.
[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=gvU4pQcmRYU [/pro-player]
Als ik het filmpje hierboven zo bekijk lijken de honden niet erg blij. Het enige wat ze doen is op het yogamatje liggen, terwijl hun baasjes wat oefeningen uitvoeren. Ook vind ik het er nogal onhygiënisch uitzien, zeker wanneer de witte hond op het eind van het filmpje zijn baasje aflikt.
[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=VErCB0vO9HQ[/pro-player]
Wat ook voorkomt is yoga met je kat. Het is nog wat minder srieus en er is nog geen officiële term voor, maar ik ben benieuwd wat ze hier voor gaan verzinnen. In het filmpje hierboven wordt naar mijn idee alleen op het begin en einde gebruik gemaakt van een echte kat. De rest moet wel met een nepkat zijn, anders vind ik het echt dierenmishandeling!

En, ga jij samen met je hond of kat een lesje yoga volgen om dierendag te vieren?