Helaas zullen we toch geld moeten verdienen voor dat nieuwe jurkje, die leuke schoenen of mooie tas. Als we dan toch moeten werken doen we het liefst wel zo leuk mogelijk werk. Ben jij op zoek naar een leuk bijbaantje? Hieronder vind je de 5 populairste bijbaantjes onder jongeren volgens uitzendbureau ASA Students.

Festivals en evenementen

Met 48 procent is het werken op festivals en evenementen het populairste bijbaantje. Naast het werk krijg je vaak ook de kans iets mee te pikken van het evenement of festival. Ik heb zelf ook op festivals gewerkt en vond de sfeer altijd erg gezellig en daardoor is het ook een stuk leuker werken.

Administratief werk

Administratief werk wordt met 35 procent gekozen als populaire bijbaan en staat daarmee op de tweede plek als populairste bijbaantje. Dit omdat het werk wordt gezien als afwisselend en daarnaast ook goed betaald.

Huiswerkbegeleider

Dit baantje is afwisselend omdat je steeds met anderen mensen werkt. Ook kun je de werktijden meestal zelf indelen en wordt het goed betaald. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat je andere mensen kan helpen met iets waar jij goed in bent.

Receptionist

Werken bij een receptie is een geliefd bijbaantje. Het werk is afwisselend omdat je veel verschillende dingen doet. Als receptioniste neem je niet alleen telefoontjes aan, maar ontvangt ook vaak klanten, beantwoord vragen en krijg je ook weleens te maken met ontevreden klanten. Door deze verschillende taken is het uitdagend werk.

Horeca

Misschien heb jij wel een baantje in de horeca, dan ben je niet de enige. Dit werk staat op de vijfde plaats in top 5 populairste bijbaantjes. Ondanks de lange dagen en onregelmatige uren is dit werk toch populair. Misschien wel vanwege alle fooien?

Minst populair

De baantjes die minder populair zijn onder jongeren zijn werken bij een callcenter of als werver op straat. Ook programmeur of tester in de IT is niet erg geliefd net als een baantje in de bouw- of schoonmaaksector. Ik begrijp wel dat die baantjes minder populair zijn, mij lijken ze niet erg leuk.