Forbes Magazine heeft een lijst opgesteld met de 10 best betaalde tv-actrices van afgelopen jaar. Tussen mei 2010 en mei 2011 hebben de best betaalde tv-actrices in totaal samen 94 miljoen dollar verdiend.

De gedeelde 1e plaats in de top 10 best betaalde tv-actrices is voor Eva Longoria en Tina Fey. Eva Longoria en Tina Fey verdienden afgelopen jaar beide 13 miljoen dollar. Eva verdiende haar geld met haar rol als Gabrielle Solis in de tv-serie Desperate Housewives en reclamedeals met L’Oréal en LG. Daarnaast heeft ze ook nog haar eigen restaurantketen Beso. Tina Fey speelt in de komedieserie 30 Rock en verdiende daarnaast haar geld met het schrijven van haar boek Bossypants.

Desperate Housewives

De actrices uit Desperate Housewives zijn goed vertegenwoordigt in de lijst van Forbes Magazine. Allen 4 de hoofdrolspeelster komen in de top 10 voor, ik ben benieuwd wat de dames vanaf volgend jaar gaan doen om zoveel geld te verdienen aangezien de serie binnenkort stopt. Misschien kunnen ze beter in films gaan spelen. De top 10 beste betaalde filmactrices verdienden in totaal samen 218 miljoen dollar, ruim 122 miljoen dollar meer dan de dames uit deze top 10! Verder zien we nog actrices uit Law & Order, CSI, Cougar Town en Grey’s Anatomy in de lijst voorbij komen.

10 best betaalde tv-actrices

  1. Eva Longoria – 13 miljoen dollar
  2. Tina Fey – 13 miljoen dollar
  3. Marcia Cross – 10 miljoen dollar
  4. Mariska Hargitay – 10 miljoen dollar
  5. Marg Helgenberger – 10 miljoen dollar
  6. Teri Hatcher – 9 miljoen dollar
  7. Felicity Huffman – 9 miljoen dollar
  8. Courtney Cox – 7 miljoen dollar
  9. Ellen Pompeo – 7 miljoen dollar
  10. Julianna Margulies – 6 miljoen dollar