Het journaal van een publieke zender is gisteren onderbroken door een groep Griekse studenten. De studenten kwamen protesteren tegen de bezuinigingen in het onderwijs.

De Griekse studenten onderbroken het journaal door met een spandoek de studio binnen te komen. Op het spandoek was de tekst ‘Stop met kijken en ga buiten protesteren’ te zien. De groep wilde de studio niet verlaten voordat hun boodschap te zien was op tv, de zender schakelde snel over naar de reclame. Tijdens de onderbreking van de studenten vond op een plein in de buurt een protest van ongeveer 2.000 studenten plaats tegen de bezuinigingen.

Later op de avond hebben de directie van de zender en de groep studenten afgesproken de boodschap uit te zenden. De studenten zijn daarna vertrokken maar hun boodschap is tot nu toe nog niet uitgezonden. De programmering van de zender is door de actie van de studenten de hele avond onderbroken geweest.
[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TZKQ6aw690I[/pro-player]
Ik vind het een slimme actie van de studenten, op deze manier trekken ze wel de aandacht. De zender had beter de boodschap meteen kunnen uitzenden en daarna verder gaan met het journaal in plaatst van de uitzending stil te leggen. Wat vind jij van het protest van de Griekse studenten?