Een facebookpagina beginnen onder de naam van iemand anders lijkt in het begin misschien grappig, maar het kan vervelende gevolgen hebben. In België is een vrouw hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden.

De Belgische vrouw heeft deze gevangenisstraf gekregen omdat zij een valse facebookpagina aan maakte onder naam van haar baas. Ze stuurde vriendenverzoeken en plaatste foto’s op het profiel. Dat is allemaal nog niet zo erg, maar ze deed ook net alsof de man overspel pleegde en pedofiele trekjes had. Ze maakte het profiel aan omdat ze, toen ze nog voor het slachtoffer werkte, gepest werd door de man.

De Belgische rechter was niet blij met de vrouw en legde haar een gevangenisstraf van 7 maanden op. Ook moet ze 5.000 euro schadevergoeding aan haar slachtoffer betalen. Volgens de rechter zijn netwerksites niet bedoeld voor wraakacties. De hoge straf van de vrouw is bedoeld om andere mensen af te schrikken.