The Walt Disney Company heeft even genoeg van Mickey en Donald. Disney gaat Disneyworld uitbreiden en opent een Avatar pretpark.

Normaal bouwt Walt Disney alleen parken die gebaseerd zijn op hun eigen films, maar voor de film Avatar maken ze een uitzondering. Ze hebben wereldwijd alle rechten van de film opgekocht, zodat ze Avatar in al hun pretparken kunnen gebruiken. De bouw van het Avatar pretpark in Florida begint in 2013, maar het is nog niet bekend wanneer het themapark opengaat.

Avater, een sciencefiction film, heeft inmiddels zo’n 2,2 miljard euro opgeleverd. Dit is een recordopbrengst voor een film, dus er zullen genoeg mensen naar een Avatarpark willen. Op dit moment is de regisseur van de film, James Cameron, bezig met een vervolg op de film.

Ik vond Avatar een hele goede film, dus ik zou wel een keer naar het nieuwe themapark willen. Wat vinden jullie van een Avatar pretpark?