Bijna de helft van de Nederlandse studenten voelt zich eenzaam. Soms is dit zelfs zo erg, dat ze hiervoor naar een psychiater gaan.

Uit een onderzoek van TNS Nipo blijkt dat de helft van de studenten weleens eenzaam is. Als student op een hogeschool of universiteit kun je je nogal verloren voelen. Soms is dit zo erg, dat je hiervoor psychische hulp nodig hebt. Op dit moment gaat 1 op de 8 Nederlandse studenten naar de psycholoog vanwege eenzaamheid.

Lucille Mac Nack verteld in Eén vandaag dat eenzaamheid leidt tot een isolement. “Studenten gaan de deur niet meer uit.” Wat je volgens haar het beste kunt doen, is erover te praten. Door erover te praten kom je erachter dat je niet de enige bent, want veel studenten voelen zich weleens verloren. Op die manier is het niet meer zo negatief en kun je er veel beter mee omgaan.

sitestat

Voel jij je wel eens eenzaam op school?