Er is altijd wel een goed excuus te verzinnen voor de aankoop van een nieuwe tas, want tassen heb je natuurlijk nooit genoeg. En wat is nou een beter excuus voor het kopen van een nieuwe tas dan het begin van een nieuw schooljaar? Daarom vind je hieronder een aantal hippe schooltassen

Groen


Door de kleine vakjes in deze groene H&M  tas is hij ideaal om mee te nemen naar school. Zo kun je je sleutels en bijvoorbeeld je schoolpas goed apart houden van de andere spullen, zodat je daar niet naar hoeft te zoeken. Dankzij de afneembare schouderriem kun je hem als schoudertas, maar ook als handtas gebruiken. Deze tas kost 39 euro en is verkrijgbaar in het groen maar als je liever een neutralere tas hebt, kun je ook nog kiezen voor de bruine variant.

Rugtassen


Een rugtas is ideaal om mee te nemen naar school. Je kunt er veel in kwijt en het draagt gemakkelijk. Daarnaast zijn er een heleboel verschillende rugtassen waar je uit kan kiezen, bijvoorbeeld met of zonder print.

Als je van printjes houdt, kun je kiezen voor de blauwe Esprit tas met bloemenprint voor 49,95 euro of de variant met aapjes van Paul Frank voor hetzelfde bedrag. Wanneer je niets met printjes hebt, kun je gaan voor de simpele rugtas van Converse voor 24,95 euro of die van Bjorn Borg met dubbele rits voor 74,95 euro.

Paul’s Boutique


Deze tas van Paul’s Boutique is speciaal voor meisjes die graag willen opvallen, want dat is wat je doet met deze knalroze tas! Helaas heeft de tas geen lange schouderriem waardoor hij alleen als handtas te dragen is. Deze tas kost wel 52,55 euro, maar dan heb je wel een hele mooie, hippe tas!

Gebreid


Een gebreide tas in combinatie met leer is weer eens iets anders dan een normale rugtas. Deze Aldo tas is erg vrolijk dankzij alle kleurtjes die erin verwerkt zitten. Maar met een prijs van 51,30 euro is misschien wel aan de hoge kant voor een tas waar niet al je schoolspullen in passen.

Colorblocking


Is colorblocking helemaal jouw ding? Dan is deze tas waarschijnlijk ook helemaal jouw ding. Normaal gesproken zouden deze kleuren niet snel bij elkaar gebruikt worden, maar nu de trend colorblocking in de lucht hangt, kunnen ineens alle kleuren bij elkaar. Deze roze met oranje colorblocking tas is wel een duur grapje, want hij kost maar liefst 78,20 euro.

Ouderwetse print


Dit bloemenprintje vind je misschien een beetje ouderwets, misschien doet het je zelfs wel aan je oma denken maar het is wel weer helemaal hip. De print is niet gemakkelijk te combineren bij alle kleuren, maar zoals je op de foto kunt zien staat het wel gaaf bij zwart. Deze gebloemde Asos tas kan van jou zijn voor 44,85 euro.

Juicy Couture


Heel origineel is een handtas natuurlijk niet, maar deze variant van Juicy Couture is wel heel leuk. Op de voorkant staat heel groot het logo van het merk en op de achterkant staat een klein zwart hartje. Deze tas is wel speciaal voor meisjes die een beetje geld over hebben, want erg goedkoop is hij niet. De Juicy Couture tas kost namelijk 176,90 euro.

Mijn favoriet is de gebreide rugtas, al vind ik hem wel een beetje duur. Met welke tas ga jij het nieuwe schooljaar onveilig maken?