Winnaars MTV Video Music Awards 2011


Katy Perry en Adele zijn gisteravond in Los Angeles de grote winnaars geworden van de MTV Video Music Awards 2011. Adele won maar liefst 4 awards en Katy Perry 3. De video van het jaar ging ook naar Katy Perry, voor de clip bij haar nummer Fireworks.

De meeste aandacht tijdens MTV Video Music Awards 2011 ging alleen niet uit naar de winnaars, maar naar Beyoncé en Lady Gaga. Beyoncé onthulde dat ze nu dan toch echt zwanger is van echtgenoot Jay-Z en Lady Gaga verraste het publiek met een optreden als man. De Awardceremonie was een spectaculaire show, met als presentators onder andere Kim Kardashian, Selena Gomez, Taylor Lautner en Miley Cirus.


Adele ontving naast haar awards ook nog een staande ovatie na haar optreden voor het nummer Someone Like You dat ze zong met alleen de piano als begeleiding. De awards kreeg ze voor haar andere nummer, Rolling In The Deep. Katy Perry scoorde naast Fireworks ook nog met haar hit E.T., voor de samenwerking met Kanye West en voor de special effects mocht ze een Award in ontvangst nemen.

De avond werd nog behoorlijk emotioneel toen werd stilgestaan bij de dood van Amy Winehouse, die vorige maand is overleden. Zanger Tony Bennett onthulde een duet met de zangeres genaamd Body and Soul, dat kort voor haar dood werd opgenomen. Bruno Mars zong daarna het nummer Valerie als tribuut aan de overleden zangeres. De avond eindigde met een knallend optreden van Lil’ Wayne, die zijn nummers How to Love en John liet horen met een ontbloot bovenlichaam.

Winnaars MTV Video Music Awards 2011

 • Video of the Year: Katy Perry – Fireworks
 • Best New Artist: Tyler, the Creator – Yonkers
 • Best Male Video: Justin Bieber – U Smile
 • Best Female Video: Lady Gaga – Born this Way
 • Best Hiphop Video: Nicki Minaj – Super Bass
 • Best Pop Video: Britney Spears – Till The World Ends
 • Best Rock Video: Foo Fighters – Walk
 • Best Collaboration: Katy Perry ft. Kanye West – E.T.
 • Best Video With A Message: Lady Gaga – Born This Way
 • Best Choreography: Beyoncé – Run The World (Girls)
 • Best Editing: Adele – Rolling In The Deep
 • Best Special Effects: Katy Perry ft. Kanye West – E.T.
 • Best Cinematography: Adele – Rolling In The Deep
 • Best Art Direction: Adele – Rolling In The Deep
 • Best Direction: Adele – Rolling In The Deep

Foto’s MTV/PictureGroup