Amy Winehouse is niet overleden aan drugs. Dit is gebleken uit de resultaten van een toxicologisch onderzoek.

Toen Amy Winehouse op 23 juli dood werd aangetroffen in haar huis in Londen, ging direct het gerucht dat zij was overleden aan een overdosis drugs. De 27-jarige zangers kampte namelijk al jaren met een verslavingen. Vandaag is echter bekend gemaakt dat er geen drugs gevonden zijn in haar lichaam.

Wel bleek uit het toxicologisch onderzoek dat Amy Winehouse alcohol had gedronken. Toch is het nog niet duidelijk of de drank haar fataal is geworden. Een ander onderzoek, dat in oktober afgerond moet zijn, moet duidelijk maken waaraan zij is overleden.

Persoonlijk twijfel ik aan dit officiële verhaal. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat er geen enkele sporen van drugs werden aangetroffen bij Amy Winehouse. Ook het feit dat haar Joodse familie voor crematie koos maakt het verhaal nog vreemder. Het is namelijk zeer ongebruikelijk voor Joden om gecremeerd te worden.