Het is misschien te koud voor het strand, thuis blijven hoeft absoluut niet want er zijn genoeg leuke pretparken in en om ons land! De Efteling kennen we inmiddels al wel, vandaar hieronder een overzicht van 5 andere leuke pretparken.

Walibi World


Dit pretpark is met al zijn achtbanen vooral gericht op stoere meiden, die nergens bang voor zijn. Maar ook wanneer je niet van achtbanen houdt, kun je een leuke dag hebben in Walibi World want er zijn natuurlijk ook nog andere attracties.

Op een zonnige dag zijn de waterattracties Splash Battle, El Rio Grande en de Crazy River helemaal het einde. Maar wanneer het weer iets minder is, kun je kiezen voor de achtbanen Goliath, de Flying Dutchman Goldmine en de Xpress.

Duinrell


Je hebt misschien het idee dat attractiepark Duinrell meer voor kleine kinderen is, maar dat is onzin. In dit pretpark zou je je naar mijn idee gemakkelijk een hele dag kunnen vermaken. Helemaal wanneer je er voor kiest om een combiticket te nemen waarmee je zowel in het park zelf als in het Tikibad mag.

Ga eerst in de zweefmolen, van de rodelbaan, de aqua shute, in de katapult, de splash en ga daarna alle glijbanen uitproberen in het Tikibad!

The Amsterdam Dungeon


In Amsterdam bevindt zich een soort heel eng spookpark genaamd The Amsterdam Dungeon. Hierbij ga je langs 500 jaar historie, 11 shows en 7 acteurs die ervoor zorgen dat jij een te gekke, maar hele enge ervaring mee maakt.

Je begint bij Het Martelkabinet, gaat vervolgens langs de VOC en via Het Duistere Geheim van Rembrandt ga je naar De Bloedraad. Wanneer je dacht dat dit alles was, heb je het goed mis. Vervolgens kom je namelijk bij de heks Meynes Cornelis en dan ben je ineens in De Donkere Straatjes van Amsterdam en krijg je ook nog De Pest, waarna je naar Magere Hein gaat en een bloedstollende achtbaanrit overleeft.

Madame Tussauds


Dit is dan misschien geen officieel pretpark, veel pret zul je er waarschijnlijk wel maken. Je kunt op de foto’s met allerlei BN’ers en sterren waar je normaal gesproken alleen maar over kunt dromen. Daarnaast kun je dit natuurlijk geweldig combineren met The Amsterdam Dungeon, aangezien het allebei in Amsterdam te vinden is.

Disneyland Paris


Het ligt helaas niet in Nederland, maar het is natuurlijk wel een superleuk pretpark wat absoluut thuis hoort in dit rijtje: Disneyland Paris. Met alle attracties die je in dit park kunt vinden, kun je je zeker weten wel meer dan 1 dag vermaken Voor de meiden die geld over hebben, is het zeker aan te raden gezellig met je vriendinnen een heel weekend Disneyland Paris te boeken!