Lowlands 2011 is vandaag van start gegaan. Rond half 2 werd het 3-daagse festival in Biddinghuizen afgetrapt met optreden van de Britse band The Wombats in de Alpha tent.

Tijdens al het feestgedruis wordt er op Lowlands 2011 natuurlijk ook stilgestaan bij het drama op Pukkelpop. Door het noodweer kwamen er op dit festival 5 mensen om het leven en raakte 140 mensen gewoond. Daarom hangen op Lowlands de Belgische vlaggen halfstok en wordt er vrijdag in elke tent door middel van een minuut stilte stilgestaan bij het drama.

Afzeggingen door Pukkelpop

Ook is het nog niet duidelijk of alle acts op Lowlands doorgaan. 10 bands die op Pukkelpop stonden zouden hierna naar Lowlands komen. Volgens de organisatie zijn er tot nu toe nog geen afzeggingen. Mochten deze er wel komen, dan laat Lowlands dit zo snel mogelijk weten via hun website en Twitter.

In totaal zullen er zo’n 55.000 feestgangers naar Lowlands komen. Tijdens het 3-daagse festival in Biddinghuizen wordt er geen noodweer verwacht. Wel heeft de organisatie bekend gemaakt dat zij hier extra alert op zullen zijn in verband met Pukkelpop.

Lowlands op tv

Voor iedereen die graag bij Lowlands 2011 aanwezig had willen zijn, maar geen kaartje heeft kunnen bemachtigen zendt Nederland 3 elke avond een samenvatting van het festival uit. Het programma is vanavond te zien om 23.30 uur, zaterdag om 23.00 uur en op zondag om 23.10 uur.

Foto via Lowlands