Het festival Pukkelpop werd gisteren verrast door enorm noodweer. Inmiddels zijn 5 mensen overleden.

Donderdagmiddag trok er een hevig onweer over Pukkelpop in Hasselt in België. Hierdoor stortten op het festivaltrein tenten in en vielen op de camping bomen op tentjes. Door het slechte weer overleden 5 mensen. 2 van de festivalbezoekers stierven op de camping en 1 bezoeker overleed op het festivaltrein. 2 anderen zijn donderdag op vrijdag nacht gestorven aan hun verwondingen.

Naast 5 doden vielen er ook 140 gewonden onder de 60.000 aanwezigen. 10 mensen zijn zwaar gewond. Onder de slachtoffers bevinden zich 6 Nederlanders. Over de ernst van hun verwondingen is op dit moment nog niets bekend.

Pukkelpop stopgezet

De organisatie van Pukkelpop heeft besloten om het festival te stoppen. Hoewel de organisatie in eerste instantie het 3 daagse festival, dat donderdag begonnen was, door wilden zetten is er vandaag toch besloten om het af te lasten.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=9w3ZsAb5ikA[/pro-player]