In Rusland heeft een beer een meisje opgegeten. De moeder van het meisje hoorde via de telefoon hoe de beer haar dochter verslond.

De 19-jarige Olga Moskalyova is door een beer en haar 3 baby’s opgegeten. Het meisje was met haar stiefvader Igor Tsyganenkov aan het vissen in het dorpje Termalniy in Siberië toen de beer hun aanviel. De beer vloog eerst Igor aan en brak zijn nek en sloeg zijn schedel in. Olga zag dit gebeuren en rende weg, maar de beer kreeg haar als nog te pakken.

Mama, de beer eet me op!

Tijdens de berenaanval wist Olga 3 maal haar moeder te bellen. Haar moeder Tatiana dacht bij het eerste telefoontje dat haar dochter een grap uithaalde, maar toen zij de angst en pijn in Olga’s stem hoorde begreep ze dat haar dochter echt werd opgegeten door beren.

Olga gilde: “Mama, de beer eet me op! Mama het doet zo’n pijn. Mama help!” Tatiana die hoorde hoe de beer gromde en op haar dochter kauwde, was in shock en belde haar man, niet wetende dat de beer hem al gedood had. Ze belde vervolgens de politie en smeekte hen om te gaan kijken bij de rivier waar haar man en dochter waren gaan vissen.

Mama het doet zo’n pijn

Toen Olga voor de tweede keer belde was ze veel zwakker. Ze zei: “Mama, de beren zijn terug. Ze is terug en heeft haar 3 baby’s meegebracht. Ze eten me op!” Een uur na het eerste telefoongesprek met haar moeder belde Olga voor de derde en laatste keer. Het meisje verkeerde op het randje van de dood en vertelde haar moeder: “Mama, het doet geen pijn meer. Ik voel geen pijn meer. Vergeef me voor alles, ik houd zoveel van je.”

Na deze woorden viel de lijn weg en hoorde Tatiana niets meer van haar dochter. Een half uur later arriveerden Igors broer en de politie op de plaats des onheil. Zij zagen hoe de beer nog steeds zat te kauwen op het lichaam van Igor en vonden een dode en zwaar toegetakelde Olga. Hierna werden 6 jagers gestuurd om de beer en haar 3 kinderen te doden.

Overigens komen berenaanvallen in Rusland regelmatig voor. Omdat de dieren erge honger hebben zoeken zij steeds vaker voedsel op plekken waar mensen zijn.