Als je klaar bent met je opleiding, kun je ervoor kiezen om verder te gaan studeren. De voordelen hiervan zijn al eerder voorbij gekomen op Meidenblog, maar het heeft ook zijn nadelen. Hieronder heb ik de nadelen van doorstuderen beschreven.

Geld

Studenten zijn altijd arm! Je zult het nog steeds moeten doen met het lage inkomen en de zuinige levenssituatie. Ondertussen blijft de studieschuld maar groeien.

Werkervaring

Je toekomstige werkgever zal bij het zien van jouw CV erg geïnteresseerd zijn in je opgebouwde werkervaring. Als je gaat doorstuderen, kan je dit alleen maar opbouwen door middel van stages en heel soms met een bijbaantje.

Motivatie

Als je werkende leeftijdsgenoot klaar is met werken, kan deze lekker relaxen op de bank. Op hetzelfde moment zit jij thuis, terwijl je al jouw motivatie bij elkaar aan het rapen bent om toch maar aan de studie te gaan.