Amy Winehouse was voor haar dood druk bezig met het adopteren van een kind. De zangeres wilde een meisje van 10 jaar uit het Caribische gebied adopteren.

Volgens Daily Mirror stond Amy Winehouse op het punt om de 10 jaar oude Dannika uit het Caribische eiland St. Lucia te adopteren. De zangeres verbleef de afgelopen 2 jaar vaak op het eiland om tot rust te komen en zou daar het meisje hebben ontmoet.

Volgens de oma van Dannika leefde het meisje samen met haar alleenstaande moeder in armoede en werd zij door Amy onder haar hoede genomen. Amy en Dannika ontmoetten elkaar door de oma van het meisje, die werkte bij een strandtent. Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk en smeekte Amy haar of ze haar kleinkind mocht adopteren.

Beter leven

Zowel de moeder als de vader, die in Duitsland woont, hadden geen problemen met de adoptie van hun dochter. Zij dachten dat Amy haar een beter leven kon bieden. Ook Dannika zelf wilde maar al te graag bij de zangeres, die zij mam noemde, wonen.

Hoewel ik me afvraag hoe een dronken drugsverslaafde een kind kan opvoeden, had de familie van Dannika hier geen problemen mee. “Ik weet dat ze problemen had, maar in St. Lucia was ze een veel beter mens dan in Groot-Brittannië. Ze was vrij van drugs en normaal,” liet de oma van het meisje weten.