Om al die leuke kleren te kopen, zullen we toch moeten werken. Helaas verdient de detailhandel of een supermarkt niet zo erg veel. Met deze bijbaantjes die goed betalen ga je meer verdienen en dat betekent ook meer shoppen.

Werver

Als werver ga je de straat op om mensen enthousiast te maken voor jouw product. Uiteindelijk zorg je ervoor dat ze jouw product ook gaan kopen. Voor deze baan moet je veel lef en een dikke huid hebben. Meestal hebben de mensen die jij aanspreekt geen zin in een verkoper en zeiken ze je af.

Koerier

Als jij in het bezit bent van een rijbewijs en van autorijden houdt, moet je misschien koerier worden. Het fijne hiervan is dat je flexibele werktijden hebt. Zo kan je er ook voor kiezen om ’s nachts te werken, want je zit niet aan de kantoortijden vast. Wel is het geestdodend werk, want je zit continue alleen en je hebt bijna geen contact met andere mensen.

Huishoudelijke hulp

Er zijn mensen die niet meer zelf hun huishouden kunnen doen. Soms komt dit door ouderdom, maar sommige mensen hebben het ook gewoon te druk voor hun huishouden. Jij neemt dit gedeeltelijk van hun over, afhankelijk van wat zij willen. Dit is makkelijk werk en je bent lekker bezig, het nadeel ervan is dat je ook te kampen hebt met de kuren en het privéleven van de mensen.

Receptionist

Een receptioniste neemt de telefoontjes aan, ontvangt klanten en beantwoord hun vragen. Ook moeten boze klanten te woord gestaan worden. Dit is niet altijd leuk, want de receptioniste krijgt alles op haar dak. Toch is dit in vergelijking met andere bijbaantjes uitdagend werk.

Order picker

Als order picker werk je in het magazijn om ervoor te zorgen dat de juiste bestellingen op het juiste tijdstip worden verstuurd. Hierbij is het belangrijk dat je het magazijn netjes houdt. Voor dit baantje moet je hard werken, terwijl het werk erg saai is. Wel is dit goed te combineren met school, want je bent geestelijk niet actief bezig en je hebt flexibele werktijden.