Een 15-jarige scholier uit Dronten dreigt via Twitter dat hij zijn school in brand wil steken. Daarnaast bedreigde hij op dezelfde manier ook twee docenten met de dood.

De 15-jarige jongen uit Dronten is aangehouden nadat hij via Twitter had laten weten dat hij van plan was zijn school, het Ichthus college, in de brand te steken. Ook liet hij weten dat hij twee van zijn docenten, die hij met hun volledige naam noemde, wilde vermoorden.

Uit de tweets komt naar voren dat de reden hiervoor is dat een docent hem een onvoldoende heeft gegeven voor een praktische opdracht. Dit omdat hij niet die van zichzelf, maar die van zijn broer had ingeleverd. Hierdoor ging hij niet over.

In de verklaring die hij bij de politie heeft afgelegd heeft hij bekend dat hij de berichten op Twitter heeft gezet. Wat er met hem zal gebeuren is nog onbekend, hierover zal justitie besluiten aangezien de jongen minderjarig is.