Nederlandse jongeren willen niet meer op vakantie naar Chersonissos door het programma Oh Oh Cherso. Ze vinden de Griekse vakantiebestemming op het eiland Kreta te plat en massaal.

Nederlandse jongeren hebben door het tv-programma Oh Oh Cherso helemaal geen zin meer om naar Chersonissos op vakantie te gaan. Dit bleek uit een onderzoek van de Sundio Group, waaronder onder andere jongerenreisorganisaties als Gogo en X-travel vallen. Zij zien een daling in de boekingen naar Chersonissos en juist een stijging bij de andere vakantiebestemmingen. Het Spaanse Lloret de Mar heeft Chersonissos dan ook van de eerste plek verstoten. Dan komen Albufeira, Sunny Beach en Mallorca.

Dit schijnt te komen doordat jongeren Chersonissos te plat en massaal vinden. Ze vonden de chaos, drukte en vechtpartijen leuk om te zien in Oh Oh Cherso, maar hebben hier op hun eigen vakantie weinig behoefte aan. Verder spelen de ouders hier ook een rol in, veel van de ouders van jongeren hebben het programma ook gezien en hebben daarom een negatief beeld van Chersonissos.

Volgens een woordvoerder van een andere reisorganisatie GoFun zagen ze de daling in boekingen naar Chersonissos ook al voordat het programma werd uitgezonden. Volgens hem zou het liggen aan het kuddegedrag van jongeren.