Twee meiden van rond de 15 jaar hebben gisteravond geprobeerd een blinde, bejaarde man van 76 jaar oud te beroven. Hierbij drukten ze ook nog een sigaret uit in het gezicht van de man.

De twee minderjarige meisjes stapten op de man af en vroegen hem de weg. Vervolgens pakten ze hem beet en probeerden zijn tas af te pakken. De man was onderweg naar huis vanaf het kerkkoor en had in zijn tas vooral bladmuziek met braille zitten. Hij heeft ook tegen de meisjes gezegd dat ze hier niets aan hadden.

De meiden probeerden met geweld zijn portemonnee te pakken te krijgen, maar dit lukte hen vanwege het heldhaftige verzet van de man niet. Eén van de meisjes heeft een sigaret uitgedrukt op het gezicht van de bejaarde man. Toen de man om hulp riep en er een auto stopten gingen de meiden ervandoor op hun fietsen.

1 van de 2 meisjes is ondertussen gearresteerd, het andere meisje wordt nog gezocht door de politie. De blinde bejaarde man is erg geschrokken, maar is niet van plan om zich door deze laffe actie uit het veld te laten slaan.