De zomer is weer begonnen en daar horen natuurlijk spetterende festivals bij. Daarom staan hieronder de leukste festivals van 2011. Zodat je samen met je vrienden heerlijk kunt genieten van de zon en de muziek.

Parkpop, 26 juni

Parkpop wordt aanstaande zondag gehouden in Den Haag. Leuk aan Parkpop is natuurlijk de line-up (o.a. Di-rect, Go back to the zoo, Graffiti6 en Jamie Cullum), maar nog leuker aan Parkpop is het feit dat de toegang helemaal gratis is.

LatinVillage, 26 juni

Misschien vind je de line-up van Parkpop helemaal niet zo geweldig en klinkt de line-up van LatinVillage je wel als muziek in de oren: Gio, Benny Rodrigues, Fouradi, The Partysquad en Shermanology.

Bospop, 8 t/m 10 juli

Dit driedaagse festival wordt dit jaar voor de 31ste keer georganiseerd maar als je de acts bekijkt die er komen, geloof je meteen dat het ook deze keer weer een feestje zal worden. De zaterdag springt er qua line-up toch wel uit, o.a. Anouk en KT Tunstall zullen dan een showtje weggeven.

North Sea Jazz Festival, 8 t/m 10 juli

Je zou verwachten dat er bij dit festival alleen maar jazzartiesten te vinden zijn, maar dat is fout gedacht. Naast jazz vind je er namelijk ook R&B, soul en hiphop. Zo kun je op het North Sea Jazz Festival luisteren naar Alain Clark, Janelle Monae, Prince, Selah Sue, James Blake en Snoop Dogg.

Dreamfields, 9 juli

Wanneer je van dance muziek houdt, ben je hier helemaal op je plek. Dreamfields is namelijk een nieuw dancefeest met een zeer goede line-up. Geniet samen met je vrienden van de zon en ga helemaal los op de plaatjes die The Flexican, Hardwell en Guerilla Speaerz komen draaien.

Extrema Outdoor, 16 juli

De line-up van dit internationale festival is ook dit jaar weer een feestje. Onder andere Armand van Helden, Sunnery James & Ryan Marciano, Joost van Bellen, Sidney Samson, Gregor Salto en Wannabe a Star zullen ervoor zorgen dat dit een avond wordt om nooit te vergeten.

A day at the park, 23 juli

De mensen die van picknicken in het park houden en daarbij graag een gezellig achtergrondmuziekje hebben, kunnen hun geluk tijdens A day in the park vast niet op. Samen met Housequake, Carl Cox en The Souldiers genieten van de zon, wie wil dat nou niet?

DanceValley, 6 augustus

Hierbij toch nog even een dancefestival en wat voor 1. DanceValley is zeker 1 van de bekendse dancefestivals van Nederland met ook dit jaar weer een zeer bekende line-up: Benny Rodrigues, Roog, Quintino en Kypski.

Gaan we jou terugzien bij één van de festivals van 2011 of hou jij niet zo van festivals?