Afgelopen weekend was het eerste optreden van de comeback tour van Amy Winehouse. De zangeres was tijdens de show in Belgrado zo onder invloed dat ze amper zong en werd uitgejouwd door het publiek. De komende twee optredens heeft ze afgezegd.

Het was de bedoeling dat de tour van Amy Winehouse haar nuchtere periode zou inluiden. Tijdens het eerste optreden in Belgrado, Servië werd duidelijk dat dit niet zou lukken. De voorzorgsmaatregelen van haar management, de minibar leeghalen en het hotelpersoneel verbieden Amy alcohol te geven, hebben niet geholpen. De zangeres kwam duidelijk onder invloed het podium op gestrompeld.

Tijdens het concert, dat anderhalf uur duurde, heeft Amy geen enkel nummer compleet gezongen. Ze was vooral aan het mompelen en gooide zelfs met haar schoenen en de microfoon. Het publiek heeft haar uitgejouwd en ze willen het geld van de kaartjes terug. Dit is niet gek als je nagaat dat het gemiddelde inkomen in Servië 350 euro per maand is en de kaartjes 35 euro kostten.

De komende twee concerten van Amy’s tour in Istanbul en Athene zijn geschrapt. Of het optreden dat op 8 juli plaats moet vinden in Spanje nog doorgaat, is onbekend.

[pro-player width=’560′ height=’345′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=6m8o2wuxYbY[/pro-player]

In het filmpje zie je hoe het er aan toe ging tijdens het concert van Amy Winehouse.