In het eerste deel van mijn verslag kon je lezen over de vette optredens van de Kings of Leon en The Script. Dit waren gelukkig niet de enige optredens die ik gezien heb, vandaar dat je in dit tweede deel nog kunt lezen over de optredens van de Kaiser Chiefs, Thirty Seconds to Mars en de Foo Fighters.

Kaiser Chiefs

Eerlijk gezegd heb ik dit optreden niet gezien, omdat wij bij het kleine podium zijn gebleven voor het optreden van Thirty Seconds to Mars. Gelukkig konden we het wel horen en ik moet zeggen dat het in ieder geval erg goed klonk!

Thirty Seconds to Mars

Ik wil niemand jaloers maken, maar dit was absoluut het beste optreden van de avond. De band betrok het publiek de hele tijd bij de show en dat was echt tof. Na een aantal nummers bezorgde de broertjes Leto een fan de avond van zijn leven door hem het publiek uit te halen. De zanger fluisterde iets in het oor van de jongen en vervolgens mocht hij iets tegen het publiek zeggen.

Toen de jongen weer van het podium af was, werd het publiek gevraagd drie stappen naar voren te doen. Na die keer werd het nog een paar keer gevraagd, waardoor iedereen uiteindelijk nog dichter bij elkaar en het podium kwam te staan. 

Bij het laatste nummer werd duidelijk waarom we alle stappen naar voren moesten doen, de band wees ongeveer vijftig mensen aan die het podium op mochten. Hoe gaaf is het als je bij de band op het podium mag klimmen en zo over het publiek heen kunt kijken?

Foo Fighters

Het was jammer dat het precies bij het laatste optreden ging regenen, maar ik was al lang blij dat het bij het optreden van Thirty Seconds to Mars wel droog was. Het hele veld voor het grote podium stond vol bij het optreden van de Foo Fighters en de meeste mensen kon het niets schelen dat het regende.
Veel heb ik niet gezien van het optreden omdat we voornamelijk aan het schuilen waren. Daarnaast moest ik om tien uur alweer werken, dus moest ik redelijk op tijd terug gaan lopen naar de camping.


Misschien dat het voor jullie niet zo bijzonder klinkt, maar ik moet zeggen dat ik een geweldig weekend heb gehad. Pinkpop bedankt!

Foto’s via Pinkpop.nl