Afgelopen weekend was het weer zover, de 42ste editie van Pinkpop! Dit grote popfestival werdin Landgraaf georganiseerd en er stonden een paar grote namen op de podia. In dit eerste deel van mijn verslag over Pinkpop 2011 lees je over de optredens van de Kings of Leon en The Script.

Jammer genoeg heb ik niet zo heel veel optredens kunnen zien, omdat ik voornamelijk aan het werk was. Ik werk namelijk bij de Vitaminebar en moet er voor zorgen dat de bezoekers gezond het weekend doorkomen.

Kings of Leon

Na een lange dag werken werd ik zondagavond beloond met een optreden van de Kings of Leon. Veel nummers kende ik niet van de band, maar dat maakte het er niet minder op.

Een slimme keuze was het van de Kings of Leon om hun megahits Use Somebody en Sex on Fire ongeveer als laatste te doen, aangezien bijna het hele veld leegliep na deze nummers. Ik vond het een goede show, al had het leuker geweest als de band meer met het publiek had gedaan.

The Script

Bijna het hele weekend hadden een collega en ik de leiding over de catering op camping C. Dit was natuurlijk een hele eer, maar het betekende ook dat we niet zoveel optredens zouden zien omdat ze niet zonder ons konden.

Nu is mijn baas de slechtste niet en toen hij hoorde dat we allebei heel graag naar het optreden van The Script wilde, besloot hij de boel een paar uur te sluiten. Daarom sloten we de tent om drie uur, zodat we ons niet hoefden te haasten.

Bij de poortjes aangekomen, zochten we de leukste beveiligingsman op. Zo kwam het dat de poortjes naast ons vrij waren en wij met z’n drieën in de rij stonden om gefouilleerd te worden door die ene leuke beveiligingsman.  Als je dan toch gefouilleerd moet worden dan maar liever door een leuke jongen, niet waar?

Het optreden van The Script was gaaf. Je kon aan de jongens van The Script goed zien dat ze zelf ook aan het genieten waren en ze betrokken het publiek veel meer bij het optreden dan de Kings of Leon.

Foto’s: Pinkpop.nl