De AE2240 is een nieuwe pc van het merk MSI, die all-in-one is en een touchscreen heeft. Ik mocht deze computer reviewen.

Uiterlijk

De computer heeft een strak uiterlijk, hij is wit met een doorzichtige plastic rand eromheen die een zacht blauw licht geeft. Alle knoppen en ingangen zitten aan de zij- of achterkant, zodat de voorkant eigenlijk alleen uit scherm bestaat.

All-in-one

Het all-in-one principe ken je waarschijnlijk wel van Apple, het is een pc waarin je geen computerkast hebt maar waar alles in het scherm is verwerkt. Het fijne hieraan is dat hij zo veel minder ruimte in neemt dan een gewone computer en ook minder bedrading heeft.

Hij heeft ook een aansluiting voor je televisiekabel zodat je hem ook als televisie kunt gebruiken. Met een knop aan de zijkant kun je schakelen tussen tv en pc, dit is ideaal als je niet zo veel ruimte op je kamer hebt. Van gezoem zul je geen last hebben want hij is erg stil.

Touchscreen

Wat speciaal is aan de MSI AE2240 is dat het een touchscreen heeft. Je bedient het scherm met je vingers of het bijgeleverde pennetje.  In de praktijk is dat minder handig dan de muis gebruiken, maar wel leuker. Zo kun je net als op veel telefoons en tablets gemakkelijk door foto’s kijken en zijn er een aantal spelletjes speciaal voor de touchscreen.

De leukste optie van het touchscreen is met het pennetje schrijven in plaats van typen, de computer herkent dan je handschrift en zet dit om naar computerletters. Dat mijn handschrift op de computer lijkt op dat van een kleuter neem ik dan maar voor lief. Jammer is dat de touchscreen niet heel snel en ook niet heel accuraat reageert en je arm snel moe wordt, maar gelukkig wordt de computer wel geleverd met draadloze muis en toetsenbord.

Advies

Als je op zoek bent naar een mooie computer voor op je kamer, die je gebruikt voor school en om mee te internetten is deze computer daar erg geschikt voor. Voor grote games is hij minder geschikt. Alles wat je nodig hebt zit er op of aan, je kunt hem zelfs als televisie gebruiken. De touchscreen is een leuke extra die je kunt gebruiken wanneer je daar zin in hebt, voor de rest gebruik je gewoon de muis en het toetsenbord.

Voordelen

 • mooi design
 • neemt weinig ruimte in
 • geen gezoem
 • touchscreen is leuk
 • handschriftherkenning
 • als televisie te gebruiken
 • ingebouwde speakers en webcam
 • 2 jaar garantie
 • betaalbaar

Nadelen

 • touchscreen werkt langzaam
 • touchscreen niet accuraat
 • niet geschikt voor grote games

Technische specificaties

 • Intel Core i3 370M4 GB DDR3 geheugen
 • 21,7 inch 1920×1080 (full HD)
 • D-Sub (VGA) video-out en HDMI
 • 1TB 7200rpm harde schijf
 • 6x USB 2.0
 • 802.11b, 802.11g, 802.11n
 • Ethernet 1Gbps
 • Ingebouwde cardreader, webcam, speakers
 • DVD-rom lezer en brander
 • Windows 7 Home Premium – 64 bit
 • 2 jaar garantie
 • 403.5 mm x 554.1 mm x 62.5 mm
 • Prijs rond de 650 euro.