Op zondag 12 juni vond de TMF Awards 2011 plaats op de Javakade in Amsterdam. Ook ik was aanwezig bij de 15e editie van deze Nederlandse muziekuitreikingen en zal hierover uitgebreid verslag doen.

Ik ben nog nooit naar dit festival van TMF geweest, maar toch ik hoorde dat ik perskaarten kon krijgen voor de TMF Awards 2011, zei ik natuurlijk gelijk: “Ja!” Wat is het toch heerlijk als je bij aankomst weet dat je niet in die belachelijk lange rij hoeft te staan. Met perskaarten mag je namelijk via de backstage ingang. Hier kwam ik onder andere Lauren Verster tegen. Helaas had ik geen officiële foto apparatuur bij me, dus mocht ik hier geen kiekjes maken.

Awards

In drie categorieën won Ben Saunders als de Beste Man, Beste Live Act en de TMF Borsato Award. De TMF Pure Award ging naar Keizer en Chuckie greep naar de Dance Award. The Partysquad & Reverse ft. Gers, Adje & Jayh kregen voor hun clip Ik ga hard de prijs voor de beste video. De Beste vrouw is volgens de stemmers Caro Emerald en verder kreeg Tiesto met C’mon (Catch ’em by suprise) de TMF Superchart Award.

Mainstage


Op de Mainstage kwamen artiesten zoals Keizer, Chuckie, Jeugd van Tegenwoordig, Ben Saunders, Don Diablo ft. Dragonette en Partysquad ft. The Opposites, Serf, Gers en Dio. Dit was ook het podium waar de Awards uitgedeeld door onder andere Kim Feenstra, Lieke van Lexmond en Lauren Verster.


Omdat Rochelle afgelopen vrijdag de talentenjacht X Factor heeft gewonnen, kwam zij ook optreden tijdens de TMF Awards 2011. Zoals je ziet, ben ik na haar optreden nog even met haar op de foto geweest.

Totally Summer Stage


Hier heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. Sowieso vond ik het leuk dat de Bassjackers kwamen, maar ook van Vato Gonzalez & MC Tjen, Sunnery James & Ryan Marciano, Billy The Klit en Alvaro kan ik genieten.

Dell Superchart Stage


Niet voor niets ben ik bijna niet in de buurt van dit podium geweest. Ik ben niet een groot fan van Dean Saunders of Fouradi. Wie zijn trouwens Make Believe en Mr Polska? Ikzelf heb geen idee, maar als ik een moment van de dag uit moet zoeken om deze muziek te draaien, dan zou dat zijn vlak voor het slapen.


Ik vond het een erg geslaagde dag, maar na het gedans bij de Totally Summer Stage was het tijd om de trein richting huis te pakken. Nog even voor TMF, de Awards zijn heel leuk, maar van de muziek bij Totally Summer Stage heb ik echt genoten!