De Pinkpopgangers die van het weekend van plan zijn om een pilletje te slikken, kunnen beter geen xtc nemen. Dat advies komt van het Openbaar Ministerie in Maastricht.

Mensen die dit weekend naar Pinkpop gaan worden gewaarschuwd voor gevaarlijke xtc-pillen. In de pillen zit namelijk de stof PMMA. Sinds november zijn er in Limburg al 3 mensen overleden na het slikken van pillen met daarin PMMA.

Volgens het OM kun je de pillen herkennen aan een bruine of crèmekleurige kleur en aan een logo in de vorm van een klavertje 3 met stengel. Toch wordt er gewaarschuwd dat PMMA ook in xtc-pillen met andere kleur of logo kan zitten.

In xtc zit meestal de stof MDMA in plaats van PMMA. Wat PMMA zo gevaarlijk maakt is dat het de werking van xtc vertraagt, waardoor je sneller geneigd bent nog een pil te nemen. Te veel PMMA innamen kan zeer gevaarlijk zijn, omdat de waarden van een werkzame dosis en een dodelijke overdosering zeer dicht bij elkaar liggen.