Gisternacht werden de winnaars van de MTV Movie Awards 2011 bekend gemaakt. De awards werden gepresenteerd door de grappige Jason Sudeikis die bekend is van Saturday Night Live. Hier zie je alle winnaars en opvallende momenten van de avond.

De spectaculaire MTV Movie Awards geeft awards in de vorm van goudkleurige popcorn aan door fans gekozen films, acteurs en actrices in dertien verschillende categorieën. Host van de avond Jason Sudeikis werd geholpen door gastpresentatoren als Nicki Minaj, Cameron Diaz, Selena Gomez, Leighton Meester, Shia La Beouff en Patrick ‘McDreamy’ Dempsey. Daarnaast waren er ook nog optredens van de Foo Fighters, Lupe Fiasco en Trey Songz.

Er kwamen een aantal spraakmakende momenten voorbij. Zoals Robert Pattinson die na het ontvangen van Best Kiss niet Kristin Stewart maar Taylor Lautner zoent. Mila Kunis en Justin Timberlake die elkaar bij de geslachtsdelen grijpen tijdens het aankondigen van Best male performance. Andere grappige momenten waren de presentator die niet bestaande themesongs voor films speelde en Jim Carrey die een pak draagt waarop filmpjes te zien zijn, waaronder een filmpje van honden die sex hebben.
The Twilight Saga: Eclipse was de grote winnaar van de avond, maar liefst vijf awards gingen naar deze film en zijn acteurs en actrices.

Winnaars MTV Movie Awards 2011

 • Best movie winner: The Twilight Saga: Eclipse
 • Best comedic performance winner: Emma Stone in Easy A
 • Best female performance winner: Kristin Stewart in The Twilight Saga: Eclipse
 • Best scared-as-sh*t performance winner: Ellen Page in InceptionBest line from a movie winner: Alexys Nycole Sanchez in Grown Ups met “I wanna get chocolate wasted”
 • MTV generation award winner: Reese Witherspoon
 • Best kiss winner: Kristin Stewart en Robert Pattinson in The Twilight Saga: Eclipse
 • Best fight winner: Robert Pattinson en Bryce Dallas Howard tegen Xavier Samuel in The Twilight Saga: Eclipse
 • Best breakout star winner: Chloë Grace Moretz in Kick-ass
 • Biggest badass star winner: Chloë Grace Moretz
 • Best jawdropping moment winner: Justin Bieber in Never Say Never
 • Best villain winner: Tom Felton in Harry Potter and the Deathly Hollows Part 1
 • Best male performance winner: Robert Pattinson in The Twilight Saga: Eclipse