Er zijn dit voorjaar maar liefst 12 Rotterdamse meisjes bevrijd uit de illegale prostitutie. De meisjes waren nog maar 13 tot 17 jaar en zaten opgesloten in vervallen huizen.

Het is vreselijk dat zulke jonge meisjes gedwongen worden tot prostitutie. Onder verschrikkelijke omstandigheden werden de tienermeisjes gedwongen om betaalde seks te hebben. Dankzij controles in het illegale prostitutiecircuit heeft de politie de meisjes gevonden.

Het RTL nieuws meldt dat het Team Mensenhandel van het korps Rotterdam-Rijnmond zoekt naar advertenties op internet. Als ze dan een verdachte advertentie zien waarin staat dat jonge vrouwen zich aanbieden, dan nodigen ze de meisjes uit in een huis. In het huis heeft de politie dan intrek genomen en wanneer het meisje aanbelt laat de agent gelijk weten van de politie te zijn.

Zo heeft de politie ook de 12 minderjarige meisjes aangetroffen in de periode van januari tot en met april van dit jaar. Ik vind het een goede manier van de politie om zo achter illegale prostitutie te komen, want anders zouden die meisjes zich nooit kenbaar maken of hulp zoeken. Veel meisjes denken dan natuurlijk dat ze risico lopen en zijn bang. Als de politie zo te werk gaat, dan kunnen ze toch zorgen dat meisjes gered worden.