In augustus 2010 interviewde wij Monique van Loon, destijds hoofdredactrice van Girlscene. Wij hebben Monique opgezocht en gevraagd hoe het nu met haar gaat.

Sinds december 2010 ben je weg bij Girlscene, wat doe je nu en hoe ziet je werkdag er nu uit?
“Ik ben lekker aan het freelancen voor verschillende opdrachtgevers. Zo werk ik als redacteur voor de nieuwssite NU.nl, adviseer ik Rabobank Nederland op het gebied van jongeren, communities en social media, heb ik een culinaire blog bij VrouwOnline.nl en Bijenkorf.nl en heb ik vaak tijdelijke klussen voor verschillende bedrijven.”

Waarom ben je weggegaan bij Girlscene?
“Na 8 jaar de site gerund te hebben, 4 jaar voor mezelf onder de namen Divided en Minettes en 4 jaar voor Yourscene onder de naam Girlscene, was ‘de koek een beetje op’. Ik had alles wel een keer gedaan voor de site en had het gevoel weinig nog te leren binnen dat project. Langzaamaan kreeg ik wat freelance opdrachten naast mijn werk voor Girlscene en dat beviel zeer goed. Daarom besloot ik me daarop te focussen.”

In augustus gaf je aan dat Girlscene zonder jou er ‘leeg’ uit ziet omdat jij in elke artikel ‘verstopt’ bent. Hoe denk jij er nu over?
“De site draait geweldig. Ook zonder mij kan dat dus, haha! Ik mis Girlscene nog steeds dagelijks, het is toch je kindje wat is opgegroeid en nu doorgaat zonder jou. Maar ik ben blij met mijn beslissing, zeker ook omdat de nieuwe hoofdredactrice Marjolein en redactrice Esmee het echt ongelooflijk goed doen en de site nog net zo goed loopt als in december, toen ik er nog zat.”

Waar zien we Monique van Loon over een jaar?
“Nog steeds lekker aan het freelancen, wellicht ook met weer andere klussen. Ik ben dol op nieuwe dingen ontdekken en leren, dus laat maar komen!”

Wat zijn jouw drie favoriete merken?
“Designers Remix Collection voor de mooie stukken, For All Mankind voor jeans en Karen Millen voor jurkjes. En dat graag gemixt met goedkopere items van H&M, Zara, Mango, New Look, Primark en ASOS.”

Welke mobiele telefoon heb jij?
“Een iPhone, zonder kan ik niet leven.”

Wat zijn je favoriete apps?
“De basics natuurlijk: Facebook, Twitter, Whatsapp, mail, agenda (ik synchroniseer alles met Google, ideaal!). Spotify voor muziek (ik heb het Premium abonnement, beste beslissing ooit! ;-)), NU voor het nieuws, Rabobank voor mobiel bankieren, Instagram en Foursquare (fervent gebruiker). Ik reis veel, dus Trein en 9292ov zijn handig. Qua fashion zijn Groupon (dagelijks alle deals), Net-a-porter en Zara erg fijn. En tot slot: Appie. Geweldig!”

Wat zijn jouw favoriete tv-programma’s?
“Ik ben dol op film en tv, maar kijk vrijwel alles op Gemist, omdat ik nooit tijd heb om het live te zien, en ik een hekel heb aan tv-reclames tussendoor. De Wereld Draait Door mis ik eigenlijk nooit en ik kijk veel culinaire programma’s, zoals Topchef, Masterchef, Jamie Oliver en Nigella Lawson. Verborgen Gebreken vind ik een toffe Nederlandse serie (helaas net afgelopen) en op momenten tussendoor mag ik graag kijken naar Miami Ink, Oprah en dat soort programma’s.”

Hoe is je Love Life?
“Goed :-)”

Stel je krijg 1.000 euro shopgeld en je mag zelf kiezen in welke stad je het uitgeeft. Waar ga je heen en hoe ziet jouw shopdag eruit?
“Parijs! Ik houd van die stad. Ik ben er erg vaak geweest en blijf het de mooiste stad vinden, hoewel New York een goede tweede is. Ik zou heerlijk kijken en shoppen bij zowel de grote modehuizen, de bekende winkelketens en de kleine Parijse boetiekjes. En dan uitrusten met macarons bij Laduree!”

Wat zou je meiden adviseren die een carrière willen net als die van jou?
“Bedenk goed wat je wilt en wat je niet wilt, leer gedisciplineerd te werken en laat niemand je afwijken van jouw doel. Er wordt vaak gedacht dat je over lijken moet gaan om te bereiken wat je wilt, maar het kan ook prima op een aardige manier. Als je maar voor ogen houdt wat je wilt, daar vol voor gaat en héél hard voor werkt.”