Op het Plein in Den Haag protesteerden vanmiddag leraren van het voortgezet onderwijs. De leraren zijn het niet eens met de salarisvoorstellen en vinden dat hun werkdruk steeds hoger wordt.

De leraren in Actie, zoals de vakbond heet, legden gelukkig niet al hun werk neer. Want tijdens de drukke examenperiode kan dat natuurlijk niet! Daarom was er was een speciale stilteruimte op het Plein gemaakt voor de leraren, waar zij tussen 11.00 uur en 14.00 uur examens nakeken.

De leraren van het voortgezet onderwijs wilden met het protest aandacht voor hun salaris en de werkdruk. Zo vinden zij dat de werkdruk steeds meer toeneemt, zoals de compensatie voor verkorting van de vakantie en vinden ze dat ze meer betaald moeten krijgen.

Het is niet de slimste tijd om te gaan protesteren, omdat de examens in volle gang zijn. Maar toch vind ik het goed dat ze tijdens de belangrijke examenperiode toch hun verantwoordelijkheid hebben genomen en een stilte ruimte hebben gemaakt om de examens na te kijken.