De vier hbo-opleidingen bij Inholland die de laatste tijd negatief in het nieuws staan omdat deze niet hbo-waardig zijn, worden mogelijk ingetrokken. Inholland wil deze diploma’s namelijk ongeldig verklaren.

Vorige week kwam naar buiten dat afgestudeerde studenten van de vier hbo-opleidingen die niet op hbo niveau zijn, garantie op een baan krijgen. Maar nu is het zelfs zo, dat Inholland gaat kijken of de diploma’s die de studenten ten onrechte hebben gekregen, ingetrokken moeten worden. Dat zegt voorzitter van Inholland Doekle Terpstra in dagblad Spits.

Het gaat in totaal om 63 oud-studenten van de Inholland-opleidingen Bedrijfseconomie in Haarlem, Commerciële economie in Diemen, Vrijetijdsmanagement in Diemen en Media en Entertainmentmanagement in Haarlem. Deze 63 studenten mogen gratis onderwijs volgen en zo een geldig certificaat krijgen.

Ik vind het goed van Inholland dat ze deze studenten gratis onderwijs bieden, zodat deze studenten hopelijk toch nog aan een baan op hbo-niveau kunnen krijgen. Toch is het nog niet helemaal zeker of de diploma’s ongeldig worden verklaard en worden ingetrokken. Doekle Terpstra zegt in de Spits dat er nog geen definitief besluit is genomen en dat het juridisch lastig is omdat de wet niet schrijft over intrekken van diploma’s. Mocht het intrekken van de diploma’s doorgaan, dan zou dit de eerste keer zijn dat het in Nederland voorkomt.