Er zijn al twee dagen examens achter de rug en dat heeft het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) geweten ook. Al 28.000 klachten stroomden binnen bij het LAKS en de Stichting Eindexamenlijn over de examens.

Er werd vooral geklaagd door havo- en vwo-eindexamenleerlingen over het examen Nederlands. De leerlingen klaagden vooral over de samenvatting die zij moesten maken, deze vonden ze te moeilijk. Hoewel afgelopen maandag, op de eerste dag van de examens, aan het einde van de dag nog maar 5.000 klachten binnen waren gekomen, stond de teller gisteravond al op 28.000 klachten.

De klachten gingen niet alleen over het examen Nederlands, maar ook over overlast. Zo ging er op een school in Breukelen het brandalarm af, wat de rust natuurlijk verstoorde. Je kunt bij het LAKS en de Stichting Eindexamenlijn terecht voor alle klachten die je hebt over het examen.

Het gaat dan niet alleen om klachten over de moeilijkheid van een examen, maar ook geluidsoverlast kun je hier melden. In totaal waren er in 2010 zo’n 150.000 klachten, aangezien het aantal nu al op 28.000 klachten staat, zou het best eens kunnen dat het record van vorig jaar verbroken wordt.

Vandaag zijn er ook verschillende examens. Vanmiddag is er het examen Nederlands voor vmbo-leerlingen, examen biologie voor havo-leerlingen en Wiskunde B voor vwo-leerlingen. Ook hebben vwo-leerlingen vanochtend het examen Kunst gemaakt.