In Wageningen begint het bevrijdingsfestival 2011 aan het begin van de middag. In Wageningen, Stad der Bevrijding, wordt dan ook op 5 mei volop feest gevierd. Op verschillende plaatsen in de stad zijn podia te bezoeken, waar diverse artiesten laten zien wat ze in huis hebben.

Hoofdpodium

Op de markt is het hoofdpodium te vinden, waar minister president Rutte het openingswoord doet. Om 13.00 uur is het ook in Wageningen tijd voor een optreden van Waylon, gevolgd door Ilse de Lange om 14.15 uur. Ook Jacqueline Govaert, voormalig zangeres van Krezip, is op de markt van de partij.

Heerenstraat

Het grote feest plein van Wageningen is hier te vinden. Def P & Beatbusters, Filthy Nelly en Ska 3 zullen hier optredens weggeven.

Beuningplein

Je kunt ook een kijkje nemen bij het Beuningplein, waar de blues centraal staat. Om 13.30 uur trapt de band Jenn Blues af, waarna verschillende bluesbands zullen volgen. Onder andere BackAlive en Big Jake and the Two-Timers zullen een optreden geven.

Kabaal am Gemaal

De fans van gitaarmuziek kunnen hun hart ophalen bij Kabaal am Gemaal. Jos en de Tosti’s, Vanderbuyst en Dead Elvis & His One Man Grave zullen hier gitaar- en elektronische muziek ten gehore brengen.

Wageningen Centraal

Op Wageningen Centraal is het voor de bezoekers van het Bevrijdingsfestival bij aankomst gelijk al feest. In de buurt van het busstation is het vooral voor studenten een gezellige boel, want verschillende Nederlandse feestbands zorgen dat de stemming er goed in komt. Def Rhymz, Starkoo en nog veel meer Nederlandse artiesten maken er hier een feestje van!