In Utrecht vindt het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk plaats. Het feest op 5 mei begint om 12.30 uur duurt tot ongeveer 24.00 uur. Mocht je naar Utrecht willen, zorg dan dat je op tijd bent. Vorig jaar werd het park namelijk afgesloten voor nieuwe bezoekers, omdat het te vol was.

Rabo Vrijheidspodium

In Park Transwijk in Utrecht zijn op 5 mei verschillende podia opgesteld. Op het Rabo Vrijheidspodium is het eerste optreden weggelegd voor zangeres en danseres Aicha Tachinouite. Daarna zijn er optredens van Kensington, Goose, The Opposites en The Partysquad. De afsluiting is voor de band Go Back To The Zoo, die steeds populairder wordt.

Sena Talent Podium

Nieuwe talenten laten zien wat ze in huis hebben op het nieuwe Sena Talent Podium, dat dit jaar voor het eerst in Park Transwijk zal staan. Net nieuwe bands en nieuwe talenten staan klaar op dit podium. Zo zijn er optredens van A Polaroid View, The Medics, The Fudge, Schoppenheer, The Tunes, Novack en Tommy Ebben.

Vrede van Utrecht podium

Op het Vrede van Utrecht podium staan ook geen bekende namen, maar nieuwkomers die de feeststemming er in zullen gaan brengen. Aanstormende talenten als Eefje, The Benelux, Palmbomen, Maarten Pordon, Nicole Bus en DJ+ zullen een optreden weggeven.