Ook in Den Haag is genoeg te beleven op 5 mei. Het bevrijdingsfestival 2011 in Den Haag vindt plaats op het Spuiplein, waar het op verschillende podia een groot feest zal zijn. Behalve de buitenactiviteiten, is er ook in het theater aan het Spui aandacht voor de vrijheid.

Spuiplein podium 1

Na de opening door burgemeester Van Aartsen met het ontsteken van de vrijheidsvlam, is het rond 13.00 uur tijd voor muziek! So What & Friends is de eerste act die zal optreden, gevolgd door de Nigeriaanse zangeres Nneka.

Aan het eind van de middag is er een optreden van Def P & Beatbusters, Def P kun je kennen van Osdorp Posse. Na Amsterdam komt ook in Den Haag zanger Waylon, dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid, langs. Om 20.15 uur staat zijn optreden op de planning.

Spuiplein podium 2

Om 13.45 uur kun je een optreden verwachten van Go Back To The Zoo, de band die een aantal weken geleden een 3FM Award won voor beste Band en een Award voor beste Artiest Rock. Glennis Grace staat om 14.30 uur op podium 2 op het Spuiplein, waar zij vast haar hit Afscheid ten gehore zal brengen!

Theater aan het Spui

Het theater aan het Spui heeft zowel een grote als een kleine zaal waar diverse feestelijkheden plaats vinden. Heb je zin in meer diepgang, neem dan een kijkje in het theater aan het Spui. Daar is de lezing Vrijheid en Ontwikkeling, een talkshow en ook Ronald Giphart zal te zien zijn in de grote zaal.