Na Koninginnedag is het tijd voor het volgende feest, namelijk bevrijdingsfestival! Ook dit jaar zijn er op verschillende plaatsen in het land verschillende feesten. Voor degene die in de hoofdstad feest gaan vieren is hier een overzicht van de leukste feesten tijdens bevrijdingsfestival 2011 in Amsterdam.

De Dam

Ieder jaar worden er verschillende Ambassadeurs van de Vrijheid gekozen en één daarvan is Waylon. Hij wordt per helikopter van het ene feest naar het andere feest gevlogen, om daar een optreden te geven. Natuurlijk kan Waylon Amsterdam niet overslaan en brengt ook daar een bezoekje. Naast het optreden van Waylon om 16.00 uur, zijn ook Bastion, Dazzled Kid en Perquisite van de partij.

Nesplein

Op het Nesplein treden wat minder bekende artiesten op, maar dat maakt het zeker niet minder gezellig. Yori Swart is popmuzikant die in verschillende voorprogramma’s heeft gestaan en al eens werd uitgekozen tot veelbelovende Amsterdamse act van 2011. Feliciana is één van de twee bands van het ROC van Amsterdam en ook de gitaarband Early Adopters brengt de sfeer er in op 5 mei.

Beursplein

Dit plein van de Vrijheid wordt niet alleen omgetoverd tot een muziek walhalla, maar hier wordt ook een debat gehouden met het thema Jong en Vrij. Onder andere burgemeester Eberhard van der Laan zal dan te zien zijn. Daarnaast zijn er verschillende optredens van Jah6, pianiste Noam en rappers AlsGeroepe.