De Amerikaanse Galia Slayen was het zogenaamde perfecte lichaam van Barbie zat en besloot een levensgroot formaat van de pop te maken. Deze pop, gemaakt van papier-maché en kippengaas, heeft met haar enorme borsten en extreem smalle taille, een wel heel onrealistisch lichaam.

Galia Slayen heeft vroeger anorexia gehad en maakte de levensgrote Barbie om aan te tonen dat de maten van de pop absoluut niet realistisch zijn. Deze supergrote Barbie heeft een lengte van maar liefst 1,75 meter en een borstomtrek van 99 centimeter, dit meldt de Huffington Post. De borsten van deze Barbie zien er dan ook nog groter uit door haar smalle taille van 46 centimeter!

Deze Barbie, met een heupomtrek van 84 centimeter, heeft wel erg kleine voeten. Met een lengte van 1,75 meter, moet ze haar lichaam dragen op voeten met maat 33,5. Studente Galia berekende dat de pop een BMI zou hebben van 16,2. Dit komt mede door haar gewicht van 50kg.

Door haar BMI zou het betekenen dat, mocht de pop echt zijn, ze ernstig ondergewicht zou hebben. Het ziet er wel heel apart uit zo’n grote Barbie waarvan alles buiten proporties is.

Het is een leuke manier van Galia Slayen om dit onder de aandacht te brengen, maar haar versie van Barbie komt niet overeen met de echte Barbie.

Foto Galia Slayen