De koningin is met Koninginnedag in het zuidelijke Limburg, maar dat maakt niet uit, want in onze hoofdstad Amsterdam is nog steeds veel te beleven op 30 april. Omdat er zoveel is, heb ik een aantal Koninginnedagfeestjes in Amsterdam op een rijtje gezet.

De Dam – Kermis

Elk jaar op 30 april wordt er op de Dam kermis georganiseerd, net zoals dit jaar. Als jij geen zin hebt in dat gefeest, kun je tussen 12 uur en 20 uur misselijk worden in de draaimolen of je knieën stoten in de botsauto’s. Ik adviseer je wel om hiervoor zo min mogelijk alcohol te drinken.

Wertheimpark – Loveland Queensday

Als jij van dansen houdt, dan moet je tussen 12 uur en 20 uur naar het Wertheimpark gaan want hier organiseert Loveland een feestje. In de line-up staan artiesten zoals Sébastien Léger en Juan Sanchez. Deze keer is Loveland gratis, maar let op, er mogen maar een bepaald aantal bezoekers naar binnen.

Rembrandtplein – Slam!FM Koninginnedag

Zoals ieder jaar, kun je ook dit jaar tussen 12 uur en 20 uur naar het feest op het Rembrandtplein georganiseerd door Slam!FM. Zo zijn er artiesten zoals The Partysquad, Alvaro, Quintino, Vato Gonzalez & MC Tjen en Afrojack. Het nadeel van dit feestje is dat het weer ontzettend druk belooft te worden, dus daar moet je tegen kunnen.

Museumplein – Radio 538

Van 12 uur tot 21 uur organiseert Radio 538 voor de 11e keer een Koninginnedagfeest op het Museumplein. Hier zijn artiesten zoals The Partysquad, Afrojack, Ben Saunders, Eva Simons, Inna, Lasgo, R.I.O. maar als je van Nederlandstalige muziek houdt, komt ook Frans Duijts, Gerard Joling, Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom en De Jeugd van Tegenwoordig.

Prinsengracht 96 – Salsa op de Gracht

Van 12 uur tot middernacht kan jij schudden met je billen tijdens Salsa op de Gracht want salsaband Sofrito zal optreden op een dekschuit. Dit feestje is georganiseerd door café P96, ik ken het café niet, dus ik ben benieuwd wat het wordt.

Panama – WE ARE ALL ORANGE

Club Panama organiseert op 30 april het WE ARE ALL ORANGE feest, Dit duurt van 20 uur tot middernacht. Helaas moet je er wel 10 euro voor betalen en voor de meeste meiden is Koninginnedag al duur genoeg.

Daalder café – Slag Bij Daalder Queensday

Voor de housemuziekliefhebbers, wordt het bij Daalder café op Lindegracht 90 het Slag bij Daalder Queensday feest georganiseerd. Hier draait onder andere DJ Kenneth G, bekend van Nope is Dope. Verder zijn de dj’s voor mij onbekend.