Doutzen Kroes acteren
Naast een modellencarrière, begint de Doutzen Kroes nu ook met een acteercarrière. De Friezin maakt haar acteerdebuut 3D-film Nova Zembla van Reinout Oerlemans.

Doutzen heeft bijna alles wat een meid kan wensen, een ontzettend mooi uiterlijk, een succesvolle modellencarrière, een knappe man en een pasgeboren kind. Eigenlijk ontbreekt daaraan alleen nog maar een filmcarrière, maar hier gaat verandering in komen.

Reinout Oerlemans heeft de Friezin de hoofdrol aangeboden voor zijn nieuwe 3D-film Nova Zembla en aangezien Doutzen in haar woonplaats New York toch al bezig is met acteerlessen, heeft ze maar ja gezegd.

De film

Doutzen speelt in Nova Zembla de dochter van een dominee eind 16e eeuw. Ze vaart mee op een schip, maar het vaartuig zinkt bij de Noordpool. Samen met de andere bemanningsleden strand ze aan en dan wordt ze verliefd op de cabine jongen.

Eind deze maand starten de opnames al, want in november 2011 staat de première van Nova Zembla gepland. Aan de Telegraaf vertelt Reinout Oerlemans: ‘We hebben wel gezegd: als het niet werkt, gaan we het niet doorzetten. Het is een gok. Maar ik heb er een goed gevoel bij.’

Ik ben benieuwd wat de acteerkunsten van Doutzen zullen zijn. Mocht de film een flop zijn, dan heeft ze in ieder geval nog een modellencarrière waarop ze terug kan vallen.

Foto via PRphotos