Een man heeft zichzelf aan het begin van de middag in brand gestoken op de Dam in Amsterdam. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De man die zichzelf in brand stak voor het Nationaal Monument op de Dam, zou dit volgens omstanders bewust gedaan hebben en zou er slecht aan toe zijn, zo meldt AT5. De stadszender weet ook te vertellen dat de man ongeveer 2 minuten in brand heeft gestaan en dat omstanders geprobeerd hebben het vuur te doven met hun jas.


De man zou met een buitenlandsaccent over zijn kinderen gesproken hebben en maakte een verwarde indruk. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De NOS zegt dat er veel getuigen waren en dat één van de ooggetuigen vertelde dat de man ruzie maakte met Engelstalige toeristen. Vervolgens riep hij dat iedereen zich uit de voeten moest maken. Er is nog niets bekend over de reden van de man om zichzelf in brand te steken.

Video

Letop! dit zijn schokkende beelden

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’ image=’https://www.www.meidenblog.nl/wp-content/uploads/2011/04/Man-steekt-zich-in-brand-op-de-Dam.jpg’]https://www.www.meidenblog.nl/man-brand-dam.flv[/pro-player]

Update
De man die zichzelf in brand stak is donderdagochtend aan zijn verwondingen overleden.

Foto via en beelden via AT5